AZ Zeno, Knokke

De nieuwe campus van het Algemeen Ziekenhuis AZ Zeno in Knokke met Frankosil, vloeibare waterdichting van VM Building Solutions. 

In Knokke wordt een nieuwe campus gebouwd van het Algemeen Ziekenhuis AZ Zeno Knokke. Deze campus ziet in het veranderende ziekenhuislandschap vooral een medische toekomst in de zachte disciplines zoals de geriatrie, neurologie en psychiatrie. De groene omgeving en de patiëntvriendelijke behandeling zijn de andere troeven waar AZ Zeno in wil uitblinken.

De ontwerpers van het nieuwe ziekenhuis koppelen hoogtechnologische zorg aan een algemeen gevoel van welbehagen en vrije beweging voor iedereen die in het nieuwe ziekenhuis verblijft, werkt of komt. Alle materialen en leveranciers worden dan ook zorgvuldig uitgekozen om zo goed mogelijk aan al deze eisen te kunnen voldoen. Dit prestigieuze project is in handen van de hoofdaannemer Strabag Belgium.

                                                              AZ Zeno in Knokke en Frankosil vloeibare waterdichting I.R.S-Btech

De flexibiliteit van Frankosil als extra troef

In het ontwerp van de campus worden verschillende materialen met elkaar gecombineerd: EPDM, roofing, PVC, glaspartijen … Frankosil is toepasbaar op vrijwel alle ondergronden. Bijkomend werd gekozen voor buiten-gewone en complexe vormen. Met deze 1-component vloeibare waterdichting werk je verschillende details en aansluitingen waterdicht af. De voordelen van het product Frankosil, in combinatie met de technische begeleiding op de werf vanuit VM Building Solutions, resulteerden in een logische keuze van de aannemer en architecten. Frankosil is gebruikt voor de waterdichting van de passerelle en van de koepels boven het zwembad. De passerelle verbindt twee vleugels van de nieuwe campus en zorgt bovendien voor een oogstrelend element in de open ruimte van het gebouw. De onderliggende laag
bestaat uit OSB-platen.

Deze ondergrond werd zoals voorgeschreven eerst stofvrij gemaakt, en dan werd de Frankosil met een plakijzer gesmeerd. Een van onze dakspecialisten was bij de opstart van de werf aanwezig om alles in goede banen te leiden, gezien ook de speciale vorm van de ondergrond. Aan de binnenzijde van de passerelle werden glaspanelen aangebracht, de andere zijdes werden voorzien van zilverkleurig glanzende afwerkingspanelen. De koepels, met verschillende types gekleurd glas, bevinden zich boven het revalidatiezwembad van de nieuwe campus. Dit zorgt voor een prachtig effect in het zwembad zelf. De buitenkant van de koepels werd afgedicht met Frankosil.

    AZ Zeno in Knokke en vloeibare waterdichting Frankosil van I.R.S-Btech                        AZ Zeno in Knokke en vloeibare waterdichting Frankosil van I.R.S-Btech                 AZ Zeno in Knokke en vloeibare waterdichting Frankosil van I.R.S-Btech

Frankosil, vloeibare waterdichting

De kwaliteit van waterdichting wordt in grote mate bepaald door de afwerking van de details en de aansluitingen. Met Frankosil biedt VM Building Solutions een innovatieve oplossing aan voor daken, vloeren en aansluitingen. Frankosil is geschikt voor zowel nieuwbouw als voor renovatie. Frankosil is compatibel met verschillende ondergronden en deklagen, dus ook op glas en RVS, en met verschillende types dakmembranen, zowel met kunststof- als bitumenbanen. Frankosil is eenvoudig en snel te verwerken: primeren en afdichten zonder wachttijd.

 

Projectdetails 

Plaats van de werf 

Knokke 

Bouwheer 

Gezondheidszorg Oostkust VZW 

Architect 

TV AAPROG - BOECKX. - BZAi

Type product 

Frankosil